Ouderkerk sleept punt uit Laren

De ploeg van trainer v/d Horst speelde afgelopen zondag in en tegen Laren 99  op weer eens een echte grasmat. Of het aan het hobbelige veld lag of aan de tegenstander het werd van Ouderkerk zijde geen goede wedstrijd. Ouderkerk speelde slordig onverzorgd voetbal met foute passes veel balverlies en weinig winnende duels.

Het was Laren dat in de 15e minuut op voorsprong kwam nadat een steekpas op de spits simpel werd afgemaakt, 1-0 was ook de ruststand. Was de eerste helft wat behoudend en saai de tweede helft was door de spanning het aan kijken meer dan waard, mede doordat er het nodige gebeurde, in de 55e minuut was het Sander Couperus die een fraai genomen vrije trap op de lat zag belanden.

In de 65e minuut kreeg Ouderkerk de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen toen de scheidsrechter de 6 seconden regel toepaste, de keeper van laren op een gele kaart trakteerde en de vrije trap binnen de 16 genomen mocht worden maar helaas deze smoorde in de muur.

Het was de 70e minuut toen Laren op 2-0 kwam nadat er balverlies werd geleden op het middenveld. Niet lang kon de thuis ploeg van deze voorsprong genieten, want het was precies minuut 72 toen Levy Pique een doorgekopte bal van een verdediger van Laren richting eigen doel oppikte en de 1-2 op het bord zette.

Twee minuten later was het Sander Couperus die met een afstand schot van 20 meter de keeper van Laren verschalkte en zo de  verdiende gelijkmaker maakte. Beide trainers brachten in de slotfase nog wat aanvallers in om er 3 punten uit te slepen maar uiteindelijk was dit gelijke spel een goede afspiegeling van de wedstrijd. Zondag speelt Ouderkerk thuis tegen Schoten uit Haarlem ook dit is voor Ouderkerk een onbekende tegenstander.

Herman van Luijn

Laat een reactie achter