JO13-1 MET VEEL INZET NAAR WINST TEGEN ASV ARSENAL

Zaterdag stond de eerste uitwedstrijd voor onze ploeg op het programma. ASV Arsenal had in de eerste wedstrijd dik verloren. Uit betrouwbare bron hadden we al vernomen dat zij net begonnen waren met trainen en toen er een aantal flinke kerels het veld op kwamen stappen wisten we dat we “aan de bak” konden.

De start was voortvarend. Uit de eerste aanval hielden we een corner over, Mario bracht de bal prima voor en Jonathan wist de bal tussen alle verdedigers in binnen te schieten. 1-0! De verdere eerste helft was Arsenal de bovenliggende partij. Wij waren, op een enkele uitzondering na, niet fel genoeg. Speelden slordig en kwamen, tot grote frustratie van onze aanval, nauwelijks tot een goede combinatie. A en A stonden langs de kant eigenlijk te wachten op de gelijkmaker. Met dank aan ons centrale duo Milan en Roy, in de rug gesteund door de uitstekend keepende Floris haalden we met een kleine voorsprong de rust.

Na rust begonnen we opnieuw met een enorme kans voor Arsenal maar daarna vond Ouderkerk het genoeg. De verdediging, met een sterk spelende Daan, kwam in de tweede helft niet in gevaar. Ouderkerk ging op zoek naar het beslissende doelpunt. Helaas werden we hierbij gehinderd door de grensrechter die een aantal gevaarlijke aanvallen wist te stoppen door wat, op zijn zachtst gezegd, twijfelachtige vlagsignalen. Omdat de scheidsrechter deze direct overnam moesten we lang wachten. Ouderkerk bleef geconcentreerd spelen. Het middenveld met Faruk, Ziva en uitblinker Mario bleef de duels aangaan. In de voorhoede waren invaller Colin, Jonathan en Tijmen gevaarlijk. Het eindsignaal kwam steeds dichterbij.

In de laatste minuut beslisten we de wedstrijd definitief. Mario trapte opnieuw een corner prima het doelgebied in. Arsenal stond met een overtal daar maar Tijmen was alert en knalde met links de bevrijdende 2-0 binnen. Eindsignaal, 3 punten!!

In de kleedkamer kregen we nog een compliment van de scheidsrechter voor de teamgeest en de positiviteit waarmee wij de wedstrijd gespeeld hadden. Goed om te horen en zeker iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Zaterdag komt Amstelveen op bezoek. Om half 11 kunt u ons team komen bekijken en ondersteunen. Op naar de volgende overwinning!

Laat een reactie achter