svOuderkerk nog Groener!!

Het gras was al groen bij svOuderkerk. Maar nu wordt ook onze energievoorziening nog groener!
In de laatste week van juni zijn er maar liefst 120 zonnepanelen op het dak van de kleedkamers geplaatst. Hiermee staat bij sv Ouderkerk één van de grootste zonnepanelen-installaties van heel Ouderkerk.
Na ruim twee weken hebben de zonnepanelen al 2570 KWh aan energie geleverd. En dat ondanks het slechte weer! Dit is voldoende voor 120 uur verlichting op 1 trainingsveld!. Hiermee levert svOuderkerk een mooie bijdrage aan een groenere wereld. Over een jaar wordt een opbrengst verwacht tussen de 25.000 en 29.000 KWh. Hiermee kunnen we in bijna de helft van onze energie voorzien.
Op veel plaatsen binnen de vereniging kunnen we nog zuiniger omgaan met energie. Bijvoorbeeld verlichting op de velden niet te vroeg aan en op tijd weer uit. Als we er allemaal op letten, kunnen we svOuderkerk nog groener maken dan het al is!
Kees Bosman

Zonnepanelen 2