Ouderkerk houdt koploper Arsenal op doelpuntloos gelijkspel

In de strijd om het kampioenschap in de zondag derde klasse C heeft Arsenal ondanks een doelpuntloos gelijkspel bij Ouderkerk nog altijd de beste papieren. Concurrent AGB speelde ook gelijk en dus behoudt de ploeg van Imro Wielkens een voorsprong van één punt.

De stemming bij Arsenal was twintig minuten na het laatste fluitsignaal meteen omgeslagen toen bekend werd dat concurrent AGB een voorsprong verspeelde bij Fortius (2-2 gelijkspel, red.). “Dat maakt dit puntverlies natuurlijk minder erg”, zei Arsenal-trainer Imro Wielkens. “Maar ik kan geen enkel verwijt maken naar mijn spelers. Met dit gelijkspel kan ik leven. Over de hele wedstrijd hadden we een overwicht, maar onze doelman Sam Coenen heeft ons in de laatste fase nog op de been gehouden toen wij meer risico gingen nemen. Gelukkig verandert het niets voor de laatste twee wedstrijden.”

Ouderkerk liet de koploper het spel maken omdat zij immers moesten komen om hun titelaspiraties in stand te houden. Ondanks het meerendeel van balbezit had Arsenal het lastig om echt kansen te creëren. Telkens moest de dreiging komen van aanvoerder Melvin Holwijn, maar hij vond twee keer de voeten van Ouderkerk-doelman Remy van Luyn op weg naar de openingstreffer. Ouderkerk was alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Een vrije trap van Michel Zeegers werd maar net over het doel getikt door Sam Coenen en de sluitpost reageerde ook attent op kopballen van Mitchel Melissen en Daan Gehrels.

Ook in het eerste kwart van de tweede helft had Arsenal nog het overwicht, alleen stond Van Luyn uitstekend zijn mannetje onder de lat. Hij kon een schot van Holwijn wegstompen en haalde met een knappe redding een lastige kopbal van invaller Austia uit de hoek. Naarmate Arsenal meer risico begon te nemen (ook omdat concurrent AGB een 0-2 voorsprong te pakken had), kreeg Ouderkerk een paar goede mogelijkheden. Melissen brak door en stond na een combinatie met Gehrels alleen voor doelman Coenen, maar kreeg niet genoeg kracht achter zijn punter.

De kansen voor Ouderkerk werden steeds groter. Arsenal was slechts nog met een paar speldenprikjes in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied te vinden en de thuisploeg knokte zich steeds meer naar de openingstreffer. Het kreeg zelfs hulp toen een terugspeelbal van Nick van der Werf werd bestraft met een indirecte vrije trap van vijf meter, alleen werd de inzet van Zeegers onschadelijk gemaakt door de verdediging.

Ouderkerk probeerde de brilstand die op het scorebord stond over de streep te trekken, maar het had weinig gescheeld of de ploeg van Don Guezen had zelfs nog aan het langste eind getrokken. Invaller Jimmy Buitenhuis dook vrij op bij de tweede paal na een voorzet van Pepijn Scholte, alleen kon hij zijn volley niet goed genoeg sturen en bracht Coenen op tijd redding. De doelman redde het punt voor Arsenal.

Trainer Don Guezen was tevreden met de inzet van Ouderkerk tegen de koploper. “Maar ik vond dit nou niet echt een kampioensploeg. Wij hebben laten zien heel goed mee te kunnen doen op dit niveau en hebben keihard gewerkt. Er waren nog voldoende kansen op de overwinning, maar de 0-0 is een terechte uitslag. En dit gelijke spel is goed voor ons in de strijd om lijfsbehoud.”

Bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl

SONY DSC

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.