SvOuderkerk Zat 2 – DVVA Zat 8 3-2 (1-0)

“Tweede elftal komt goed weg tijdens zwaar bevochten overwinning”

Na het teleurstellende gelijkspel uit bij Ankaraspor zinde het tweede elftal op revanche tegen DVVA. Het “Door Vriendschap Verenigd Amsterdam” staat 7e op de ranglijst en draait de laatste weken goed met 3x winst. De heenwedstrijd was een spannende geweest, daar werd het 3-5 voor Ouderkerk. Thomas van der Linden werd toen een half uur voor aanvang afgezet bij DVVA omdat hij vanuit het hoge noorden moest komen. Ditmaal was hij te laat tijdens de voorbereiding en begon de vaste nummer 10 op de bank.

DVVA wilden Ouderkerk niet in hun spel laten komen op het kunstgrasveld. Zij stoorden vroeg en hier wist Ouderkerk geen raadt mee. Het middenveld werd niet bereikt en de lange bal werd veel gehanteerd. Dit was goed verdedigbaar voor de gasten. Ook aanvallend lukte het aan Ouderkerkse zijde niet om gevaarlijk te worden, mede doordat het elftal meer als 11 individuen opereerde. De defensie moest alle zeilen bijzetten om niet tegen een tegentreffer aan te lopen. DVVA kreeg een aantal schietkansen, maar die waren vaak niet krachtig genoeg. Omdat er iets moest veranderen bij Ouderkerk werd na een half uur Thomas van der Linden in het veld gebracht en stond zo goed als de vaste basis 11 weer in het veld bij Ouderkerk. Meteen werd duidelijk dat hierdoor het middenveld terug in bezit kwam van Ouderkerk dat georganiseerder begon aan te vallen. Al snel resulteerde dit in de corner van rechts, de bal van Marthijn de Bruijn was een indraaiende, die vlak voor de doellijn bij de tweede paal door Thomas werd binnen geknikt, 1-0! Een heerlijk begin als invaller. DVVA stroopte de mouwen nog wat verder op, wat meer fysieke duels opleverde. Ook een gele kaart kwam eraan te pas, wat de gasten 10 minuten met 10 man zette.

Na rust was het DVVA dat op gelijke hoogte kwam door balverlies in de opbouw bij Ouderkerk. Hierna werd meer rust gepredikt bij Ouderkerk dat opzoek moest naar een nieuwe voorsprong. Het overwicht in de tweede helft was er voor Ouderkerk, maar het duurde even voordat dit ook verzilverd werd. De ondertussen ingevallen Bryan Spaan zorgde een aantal keer voor dreiging van de linkerkant. Hij was het zelf die aan het einde van een aanval voor de 2-1 zorgde. De bal kwam van links via een kluts voor zijn voeten, hij raakte hem zodanig dat de bal onder de keeper doorging. DVVA bleef desondanks er geregeld uitkomen, maar net als in de eerste helft was het Micheal die op zijn linksback positie een sterke wedstrijd speelde en vele aanvallen onschadelijk maakte. De gasten gaven niet op en wisten na wederom balverlies aan de zijlijn een aanval over rechts op te zetten. Bij de voorzet zag aanvoerder Sven van Veenendaal er slecht uit, die bij de tweede paal zijn tegenstander liet koppen, 2-2. Met nog 20 minuten te spelen moest Ouderkerk wederom opzoek gaan naar de overwinning. Meerdere malen werd erover de vleugels geprobeerd aan te vallen, waarbij Bryan Spaan een kop mogelijkheid helaas teveel hoogte meegaf. Nadat Ouderkerk eindelijk een keer vroeg stoorde wist Micheal de bal te veroveren en Bryan weg te sturen over links. Hij wist op de achterlijn zijn man te passeren en legde de bal terug op de penaltystip voor Rogier de Bruijn. De topscorer van het tweede wist er wel raad mee en schoot hard en zuiver raak in de rechter bovenhoek, 3-2. Tot grote opluchting van aanvoerder “Gekke Sven” die meegelopen was en zijn fout bij de 2-2 teniet gedaan zag. Na de 3-2 werd ervan beide kanten nog harder geknokt. Tweemaal kwam Ouderkerk goed weg, in de 16 kwam Thomas gevaarlijk in bij het heroveren van de bal en ontsnapte Sven aan een gele kaart na een bewuste handsbal op het middenveld waarmee hij een gevaarlijke uitbrak van DVVA onderbrak. Het niet geven van de gele kaart zorgde voor zoveel onbegrip bij DVVA dat hun commentaar op de scheidsrechter toch in een gele kaart resulteerde, maar dan wel voor een speler in eigen gelederen. En zo eindigde de gasten de wedstrijd met 10 man en pakte Ouderkerk weer 3 belangrijke punten op weg naar het kampioenschap.

De komende 2 weken zal men zich op het gras gaan voorbereiden op het treffen met Overamstel op 23 april. Het was voor het publiek absoluut geen mooie wedstrijd om te zien, maar wel belangrijk in strijd om de titel.