Vrijwilliger van de Maand

Vrijwilliger van de Maand

Corrie Andriessen en Wil Daane

Gastvrouw Corrie Andriessen en gastheer Wil Daane ontvangen al jaren de scheidsrechters en de bezoekende verenigingen namens sv Ouderkerk. Corrie een niet weg te denken boegbeeld van sv Ouderkerk is als eerste aan het woord.

Gastvrouw Corrie

Ik heb dit al denk ik een jaar of 20 bij NEA gedaan en nu zolang als het complex hier staat, dus best een lange tijd. Toen afgelopen jaar Cees de Wit de nieuwe voorzitter werd ben ik naar hem toe gegaan en heb gevraagd of mijn contract wel verlengd werd. Cees vond het prima dus niks leeftijdsdiscriminatie met mijn 86 jaar heb ik nog steeds werk. Bij Ouderkerk gaan we eerst de koelkast in de bestuurskamer aanvullen zodat we de gasten in ieder geval na de wedstrijd iets te drinken kunnen aanbieden. Uiteraard beginnen we met het aanbieden van koffie en als de scheidsrechter goed gefloten heeft kan hij ook nog een bitterballetje krijgen na de wedstrijd.

Wil en ik gaan altijd samen naar uitwedstrijden, Wil is mijn trouwe maatje, ook bij uitwedstrijden dragen wij sv Ouderkerk uit. Dan gaan we ook altijd de bestuurskamer in om te melden dat sv Ouderkerk aanwezig is.

Bij NEA hielp ik Wim Bouwman met de organisatie van het klaverjassen en deed ik de koffie. Daarnaast hadden we 1 keer in de 14 dagen een dames schoonmaakploeg en werd de kantine of keuken onderhanden genomen. Mijn hoogte punt was toch wel dat mijn kleinzoon Guido met de A1 kampioen is geworden uit in Bloemendaal en gepromoveerd. Ander punt dat mij altijd bij is gebleven, was dat toen Theo (mijn man) ernstig ziek werd hij Guido dolgraag in wilde schrijven bij de KNVB dat mocht niet want Guido was pas 5 jaar. Uiteindelijk is het toch gelukt. Theo is alweer 22 jaar geleden overleden. Ik ben er trots op dat mijn hele gezin behept is met het vrijwilligersvirus met name in de vereniging. Zelfs Wilma mijn schoondochter doet enorm veel voor sv Ouderkerk, dan denk ik, dat zijn toch de genen van Theo.

Mijn andere hobby is wandelen, ik loop de Dam tot Dam, de Ronde Hoep en de avondvierdaagse.

Gastheer Wil

Ik kom van Jos Watergraafmeer daar was ik trainer en secretaris van de jeugd. Dat was 30 jaar geleden. Mijn zoon ging voetballen bij NEA, die verloor elke wedstrijd, natuurlijk had ik commentaar langs de lijn en dat viel Ton Geijssel op. Die vroeg of ik iets wilde doen bij de club, ik ben toen trainer van de A-jeugd geworden. Bij de zondag 1 zocht men een leider want er kwam een nieuwe trainer Jos Rumb.

Samen met Martien Kouwenhoven heb ik de club van 100 opgericht en ben ik toegetreden tot de KNVB en ben daar scout/coördinator geworden. Ik heb o.a. Ryan Babel ontdekt bij Fortius.

Bij sv Ouderkerk was ik hoofd technische commissie met een bestuursfunctie, want ik vond als hoofd T.C. moet je in het bestuur. Een van mijn hoogtepunten was het verkrijgen van de Rinus Michels Award, samen met Frank v/d Linde en Mark Paludanus, alle drie vonden wij dat een erkenning voor ons werk dat wij gedaan hebben voor sv Ouderkerk.  En net als Corrie vond ook ik een hoogtepunt het kampioenschap en de promotie van onze A-junioren. Nog een hoogtepunt in samenwerking met het jeugdbestuur is dat Jules Pasteuning op trainerscursus gegaan, met het resultaat dat Jules nu als Hoofdtrainer de zondag 1 leidt en dat niet onverdienstelijk doet.

Ongeveer 17 jaar geleden vroeg Daniel Mansvelder of ik op dit huidige complex de scheidsrechter en tegenpartij wilde ontvangen namens sv Ouderkerk in eerste instantie zaterdag en de zondag. Nu doe ik alleen de zondag.

Wij genieten dit seizoen enorm van het voetbal van de zondagselectie, er wordt goed gevoetbald en er hangt een goede sfeer. Ieder jaar organiseert de selectie een kerstdiner in de kantine en dan worden wij daar altijd voor uitgenodigd en dat waarderen we enorm. Zolang wij fysiek in staat zijn om de vereniging in positieve zin naar buiten uit te dragen zullen wij dat blijven doen.

Herman van Luijn