Ouderkerk zaterdag 3 blijft maar winnen

De bekercampagne verliep uitermate goed voor het vlaggenschip van de zaterdag: Ouderkerk 3. Die drie overwinningen smaakten natuurlijk naar meer en daarom ging men met volle moed de competitie in.

De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd bij Arsenal. Wegens slechte planning van de thuisploeg begon men ongeveer een half uur later, dit leek een verlammende werking te hebben op de Ouderkerkers. Na een kwartier keken ze tegen een 1-0 achterstand aan en mocht Arsenal aanleggen voor een terecht pingel. Dat deze bal nog steeds ergens in de Nieuwe Meer drijft zal vast, maar de misser was zeer waarschijnlijk ook de ommekeer in de wedstrijd. Er werden wat poppetjes anders neergezet en de blauw-witten begonnen met voetballen. Voor rust werd orde op zaken gesteld en ging men met een 2-1 voorsprong de rust in. De doelpunten waren van gelegenheidsspits Lennard en Felix. In de tweede helft een veel beter Ouderkerk en een Arsenal wat niet bij machte was om maar iets aanvallends te doen. Patrik besliste de pot met een schitterende stiftbal. De eerste drie punten waren binnen.

De tweede pot, thuis op veld 3, werd gespeeld tegen RAP. RAP had haar eerste wedstrijd gewonnen met 4-0 en dus was Ouderkerk gewaarschuwd. Rap beschikte over een prima voetballende ploeg, maar ook over een aantal jongens met een nogal kort lontje en, netjes gezegd, een beperkt aantal hersencellen. De ziektes vlogen af en toe om de oren en het was dat de arbiter Oost-Indisch doof was, anders waren de bezoekers zeker niet met 11 man geëindigd. De wedstrijd zelf leek spannend te beginnen. Rap had het betere van het spel en Ouderkerk kwam niet echt lekker in de wedstrijd. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Reinout had al twee grote mogelijkheden gemist, maar wist toch enigszins gelukkig (foutje keeper) de 1-0 binnen te schieten. Dit was tevens de ruststand. Na rust een veel gretiger Ouderkerk waarbij in een korte fase elke kans een goal was. De eindstand werd bepaald op 5-2, door doelpunten van Reinout, Koen (2) en Felix.

Afgelopen zaterdag op bezoek bij angstgegner FC Amsterdam. Wat weten we van voorgaande seizoenen: de scheids is beslissend en niet altijd in ons voordeel. Dit keer niet tegen het 3e van Amsterdam, maar het tweede, helaas wel met een scheidsrechter die vorige jaren ook tegen ons was. Dit was in de eerste helft te merken, veel warrige beslissingen en veel in Ouderkerks nadeel. Dat Ouderkerk zelf niet aan voetballen toe kwam, had men geheel aan zichzelf te danken. Passjes over 3 meter gingen al fout en men kon niet gevaarlijk worden. Zonde, want FC Amsterdam is geen goede ploeg en de keeper was geen keeper. Met iets meer gogme had Ouderkerk het in de eerste helft al kunnen beslissen. Dat het slechts 2-1 voor Ouderkerk was, was dus jammer. Doelpunten in de eerste helft van Koen en, de hopelijk het hele seizoen fitte, Michael Sandifort.

Ook hier, net als tegen RAP, was de tweede helft een makkie. Ouderkerk bedacht zich dat het eigenlijk best goede voetballers heeft en ging dan ook voetballen. Vrij makkelijk werd Amsterdam naar de slachtbank gedirigeerd en vielen er zelfs goals vanuit mooie combinaties en een schitterende goal van Niek Visscher (meter of 30 over de keeper heen). Door doelpunten in de tweede helft van Michael (2), Niek (2), Thijs Out en Lennard werd het 8-3.

Ouderkerk nestelt zich na 3 wedstrijden aan kop en is de enige ploeg met de volle punten. Volgende week komt RKAVIC op bezoek, de Amstelveners hebben 7 punten en zullen er dus alles aan doen om bij Ouderkerk in het spoor te blijven.