Reanimatie voor beginners

Voor diegene die een reanimatie cursus voor beginners willen volgen bestaat er de mogelijkheid om zich aan te melden op de website van Coherente.

De cursus bestaat uit 3 delen en wordt gegeven op 7, 14 en 21 december in het Dienstencentrum. Ook kunt u de cursus volgen in Duivendrecht welke bestaat uit 2 delen en wordt gegeven op 5 en 12 oktober in OBS de Grote Beer.

Op een reanimatiecursus leert u wat u moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Tevens leert u om te gaan om het AED apparaat te gebruiken.

Indien u zich aanmeldt verzoeken wij tevens een mail te sturen naar medisch@svouderkerk.com, zodat u bij sv Ouderkerk staat geregistreerd als hulpverlener.

Heeft u in de voorgaande jaren al een cursus gevolgd? Dan kunt u zich tevens aanmelden voor de opfriscursus.

Hulp binnen 6 minuten
Elke week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Vaak is dit in of rond het huis. Snelle en adequate hulp is van levensbelang. Als er binnen 6 minuten na een hartstilstand gereanimeerd wordt, is de kans op overleving voor het slachtoffer veel groter (50 tot 70% in plaats van 5 tot 10%). Het is daarom heel belangrijk om hulp dichtbij huis te hebben.